Over ons

Wat is Perron 16

De ontmoetingsplaats op het Smidsplein is opgericht door stichting ‘Perron16’.

De stichting wil een plek creëren waar iedereen welkom is, waar je een praatje kunt maken, waar je vragen kunt stellen en een luisterend oor wordt geboden en waar altijd een kopje koffie of thee klaar staat.

Na of voor een reis met de trein bevind je je op het perron. Dit is een plek waar je tot rust mag komen en mag nadenken over je volgende bestemming.

Misschien vind je het wel heel ontspannend om te reizen en geniet je van de rust die de restaurants op het perron bieden. Er is altijd wel iemand die je kunt aanspreken met vragen over je reis, er is altijd wel een plek om een kopje koffie te drinken en je kunt altijd een praatje maken. Dit staat ook centraal bij Perron16: een plaats waar je welkom bent, tot rust kunt komen en waarvandaan je ook weer verder kunt.

Missie en visie

In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen de ruimte willen geven. De focus ligt op elkaar ontmoeten. Hier hoeven mensen even helemaal niets

Perron 16 vervult een diaconale opdracht tot naastenliefde en goed doen

Doelstelling

Perron16 wil voorbijgangers en vaste bezoekers, op een gastvrije en laagdrempelige manier activiteiten aanbieden die de onderlinge ontmoeting, ontspanning en ondersteuning stimuleren.

Speelotheek Het Wagonnetje

 

Speelotheek “Het Wagonnetje” is een uitleen van tweedehands speelgoed. Het speelgoed wordt uitgeleend voor een periode van vier weken. Alle ouders, verzorger, opa’s en oma’s zijn van harte welkom!

SPELREGELS

Voor een borg van 5 Euro mag u 4 stuks speelgoed meenemen. Bij inleveren van het speelgoed krijgt u deze borg weer terug. Iedereen mag speelgoed komen lenen. Wij zullen uw naam registreren zodat we eventueel contact kunnen opnemen wanneer het geleende niet tijdig teruggebracht wordt.

Elke woensdag ochtend in de even weken en vrijdag middag in de oneven weken

Woensdags van 10.30 - 12:00 en op vrijdag tussen 13:30 en 15:00 uur

Mailadres

speelotheekwagonnetje@gmail.com

Maaltijden

Tegen een kleine onkostenvergoeding kunt u aan onze maaltijden deelnemen. Inschrijven is noodzakelijk. De inschrijflijst vind u op tafel of in het informatie rek.  Het beschikbaar aantal plaatsen in beperkt dus wees er op tijd bij.

Maandags 2x per 4 weken

Woensdags 1x per 4 weken

Donderdags 1x per 4 weken

Perron16 is dan open van 17:45 – 19:30 uur

Elke tweede woensdag en vierde maandag van de maand.

Website

www.diaconaalnetwerk.nl

Diaconaal netwerk

Heeft u een hulp vraag  ? Onze vrijwilligers kunnen een beroep doen op het Diaconaal Netwerk. Het kan een vraag zijn om praktische hulp, hulp bij de administratie of ander papierwerk. Wij streven er naar dat binnen de tijd van een kop koffie iemand aanwezig zal zijn om u van dienst te zijn

Tijdens de koffie inloop momenten

Tijdens koffie inloop momenten binnen 20 minuten beschikbaar