Blog

Perron16 / Algemeen nieuws  / Repair Café in Perron16 | 1x per maand 2e donderdag van de maand

Repair Café in Perron16 | 1x per maand 2e donderdag van de maand

In Japan bestaat een oude kunst die ‘Kintsugi’ heet. Als een bord, kop of kom gebarsten is, wordt deze gelijmd met een gouden mengsel. De barsten zie je hierdoor beter, en ze zijn mooier. Het resultaat: de spullen krijgen meer waarde! Een mooie gedachte om beschadigingen groot of klein te laten repareren.

In de ontmoetingsruimte van Perron 16 zijn iedere tweede donderdagmiddag van de maand vrijwilligers van Perron16 aanwezig om (gouden) reparaties aan spullen uit te voeren.
Het Repair Café is open tussen 14.00 en 16.00 uur. De eerste mogelijkheid om het Repair Café te bezoeken is donderdag 8 juni.

Gun spullen een tweede leven!
Kapotte spullen herstellen is helaas vaak duur en omslachtig. Daarom is Repair Café opgericht: een gratis dienst voor alle inwoners van Voorthuizen en omliggende dorpen. Tijdens het Repair Café kunt u uw kapotte spullen (laten) herstellen samen met de hulp van vrijwillige reparateurs. Gereedschap en kennis zijn aanwezig. Onderdelen voor een reparatie moet de bezoeker aan het Repair Café zelf kopen.

Wanneer?
Het Repair Café is open op: donderdag 8 juni, donderdag 10 augustus, donderdag 14 september, donderdag 12 oktober, donderdag 9 november en donderdag 14 december.

Vakantie
Donderdag 13 juli is er geen Repair Café in verband met vakantie.