Blog

Perron16 / Verhuizing  / Start renovatie Smidsplein 6

Start renovatie Smidsplein 6

Verschillende bestuursleden en vrijwilligers van Perron16 Voorthuizen vertellen door middel van een blog over hun vrijwilligerswerk en wat hen verder bezighoudt. In het blog dat we publiceren op de website en op facebook en in de nieuwsbrief aan onze vrijwilligers kun je straks ook lezen wat de stand van zaken is met betrekking tot de verhuizing van Perron16 naar een eigen pand. Vandaag vertelt bestuurslid van het eerste uur Aalt Legemaat ons hoe de verbouwing van Smidsplein 6 verloopt.
Er is een start gemaakt om van het woonhuis aan Smidsplein 6 een gezellig inloophuis te maken. Een pand verbouwen klinkt alsof er veel moet gebeuren. En dat is ook zo! De renovatie van het woonhuis gaat over de aanpak van de vloeren, kozijnen en ramen, de verwarmingsinstallatie, een nieuw dak, een nieuwe keuken en toilet. We hebben als Perron16 gelukkig vrijwilligers als geboren klussers, er zijn handige familieleden en vrienden. Zij hebben de sloop voor het grootste gedeelte in twee zaterdagen gedaan. Dat is heel prettig, want als we (een deel van) het project zelf kunnen doen, scheelt dat een hoop geld! Toch kan Perron16 niet de hele verbouwing zelf uitvoeren. Fijn dat we Gerard van Veldhuizen als aannemer in kunnen zetten! Hierdoor verwachten we dat de verbouwing soepel verloopt. Zodat wij snel kunnen genieten van een mooie omgetoverde plek! Deze plek zal overigens kleinschalig en laagdrempelig blijven.
Lokale leveranciers en bedrijven leveren de materialen en maken vanaf begin november 2021 een start met de verbouwing. Er is een bouwcommissie samengesteld.
Naast de bouwcommissie gaat het bestuur van Perron16 actief inwoners van Voorthuizen en bedrijven in de gemeente Barneveld benaderen voor de sponsoring van inventaris en eventueel nog meubilair voor het terras. Denk ook nog aan de financiering van een professionele afwasmachine in de keuken, gordijnen, straatwerk en eventueel buiten meubels en een zonnescherm.
Het is de bedoeling dat op begane grond het inloophuis een grote keuken met een kookeiland komt. Hier kunnen de verschillende activiteiten van het huidige inloophuis plaats gaan vinden. Op de bovenverdieping komen kantoren, en zal de speel-o-theek een plaats krijgen. Ik kijk ernaar uit dat we in het voorjaar de deuren kunnen openen van ons gerenoveerde pand aan Smidsplein 6.
Graag blik ik nog even terug. De deuren van het oude pand van ons inloophuis gingen op 2 mei 2015 open. De afgelopen jaren zijn we uit onze jas gegroeid. Het oude pand van Perron16 kon niet alle bezoekers aan. Als er tien gasten of meer binnen plaats namen, was het pand al vol. Ik ben blij dat er straks een plek is in Voorthuizen voor meer gasten! In de nieuwe ruimte kunnen we straks met gemak 25 personen ontvangen. En of je nu christelijk, islamitisch, rijk of arm bent. Iedereen is straks welkom. De afgelopen coronaperiode bewijst nog maar weer eens hoe belangrijk sociaal contact is. We zijn dan ook op dit moment heel blij met de oplossing om onze gasten een tijdelijk onderkomen te bieden in Crescendo.
Perron16 bezoekers zijn tot de verbouwing klaar is van harte welkom in de Crescendo-kantine van de muziekvereniging aan de van den Berglaan 4.
De openingstijden daar op dit moment:
– Zondag 15.00-17.00 uur
– Maandag van 10-00 12-00 uur
– Donderdag 10.00-12.00 uur
– Vrijdag 10.00-12.00 uur
– Zaterdag 10.00-12.00 uur.
Hartelijke groet,
Aalt Legemaat,
Bestuurslid Perron16