Blog

Perron16 / Verhuizing  / Opstarten na de vakantie

Opstarten na de vakantie

Verschillende bestuursleden en vrijwilligers van Perron16 Voorthuizen vertellen door middel van een blog over hun vrijwilligerswerk en wat hen verder bezighoudt. In het blog dat we publiceren op de website en op facebook en in de nieuwsbrief aan onze vrijwilligers kun je straks ook lezen wat de stand van zaken is met betrekking tot de verhuizing van Perron16 naar een eigen pand. Vandaag vertelt Ton Lokhorst ons meer over de tijdelijke verhuizing van Perron16 naar Van Den Berglaan 4.

Ik denk dat we dat allemaal wel herkennen. In de vakantie zitten we allemaal in een ander ritme. Ook al werk je wel in de vakantie door, je zult vaak merken dat je nét wat later begint, nét wat later naar bed gaat, nét wat vaker lekker de deur uit gaat met in mijn geval de motor. Want er zijn weer meer leuke dingen mogelijk! En dan is het maandag de vakantie is nu echt voorbij! De wekker loopt weer vroeg af, iedereen is van alles kwijt, lunches, schooltassen, sokken, schoenen. Help!

Ik zit weer op kantoor. En hoe kom ik dan weer in het ritme? Nou, ik start met een kop koffie en ga eerst even lekker zitten. En denk toch nog even aan hoe de uitstekende samenwerking met muziekvereniging Crescendo verlopen is. Natuurlijk is het makkelijk dat de voorzitter van de Crescendo ook in het bestuur van Perron16 zit. Nadat de eerst lijntjes in vergadering zijn gelegd voor de samenwerking. Zijn de vrijwilligerscoördinatoren Diana en Brenda op verkennend bezoek geweest. Het bleek een uitstekend tijdelijke locatie te zijn, zelfs is er in de kelder ook ruimte voor de speelotheek. Bij een tweede bezoek zijn de praktische zaken geregeld zoals de indeling, sleutelprocedure, afstemming van de beschikbaarheid en dergelijke.

Op het financiële gebied (mijn taak) zijn we er ook snel uitgekomen!

Ik zet voor mijn werk vandaag eerst alles even op een rijtje bedenk wat ik ook al weer aan het doen was vóór de vakantie. En tot welke inzichten ben ik tijdens de vakantie gekomen? Ik loop eerst naar die hele leuke collega om mee te starten. Hij is ook net terug van vakantie en heeft ongetwijfeld ook opstartproblemen. We lachen er samen om, bespreek onze plannen. En dan ga mijn eerst de mail wegwerken, mijn agenda goed inplannen en 2 acties voor deze week inplannen om te doen. Rustig aan beginnen! Vandaag nog even geen druk of stress. Ik hou dat vakantiegevoel nog even vast. Het helpt dat de zon deze week volop schijnt.

Alle Perron16-bezoekers zijn van harte welkom in de Crescendo-kantine van de muziekvereniging aan de van den Berglaan 4. Ook speelotheek ‘Het Wagonnetje’ verhuist tijdelijk naar Crescendo.

De openingstijden op dit moment: Zondag 15.00-17.00 uur

Donderdag 10.00-12.00 uur

Vrijdag 10.00-12.00 uur

Zaterdag 10.00-12.00 uur.

Binnen is plaats voor 14 gasten. Buiten zijn gasten onbeperkt welkom!

Nog even ter herinnering: Aanstaande zaterdag 11 september is het evenement “Bourgondisch Voorthuizen”, dit vindt plaats op het terrein van Crescendo en om deze reden is Perron16 deze zaterdag helaas gesloten.

En er is goed nieuws! Vanaf maandag 13 september is Perron16 op maandag van 10.00-12.00 uur open! Er hebben zich voldoende vrijwilligers gemeld om tot en met week 45, maandag 8 november op de maandagmorgen open te kunnen zijn!

Wat mooi dat er zo snel al een alternatief voor de dinsdagmorgen. Daar zijn we blij mee!

Hartelijke groet,

Ton Lokhorst, Penningmeester Perron16